miercuri, 21 septembrie 2011

Unde puteţi citi POEMA DESNUDA

Sunt întrebată de multă lume unde se pot găsi fragmente din cartea mea, online. Nu vă recomand să citiţi fragmente, e inutil. Să vă explic de ce:

Încă din gimnaziu m-a provocat ideea că "Ţiganiada este singura epopee românească" (despre "Levantul" lui Cărtărescu am învăţat abia la facultate). De pe atunci, ambiţia mea a fost să scriu într-o zi încă o epopee. POEMA DESNUDA este, deci, o lucrare complexă, cu fir narativ şi cu (aproximativ) 26 de personaje - nemaipunând la socoteală personajele colective. Evoluţia personajelor este urmărită în paralel, poveştile se întretaie, nu m-a interesat foarte mult să croşetez metafore - şi, credeţi.mă,  există foarte puţine fragmente de sine stătătoare, care nu dovedesc nimic. Nu am cum să scot din cartea de 100 de pagini ceva semnificativ, e ca şi cum v-aş prezenta o simplă cărămidă oarecare şi voi aţi încerca să vă imaginaţi cum arăta piramida din care am extras-o.

Oricum am avut îndoieli dacă să public POEMA DESNUDA, pentru că ea este numai prima parte a unei trilogii şi în această primă parte povestea abia începe, abia cunoaşteţi personajele şi personajul principal, Laura, abia îşi începe odiseea.

Dacă v-am făcut curioşi, mai bine cumpăraţi cartea, cred că se găseşte în toate librăriile (se poate comanda şi online, din mai multe locuri).

Iar dacă, totuşi, insistaţi în continuare să citiţi fragmente pe internet, găsiţi pe site-ul editurii Cartea Românească, AICI, o bucată consistentă din capitolul 3 şi cuprinsul cărţii (titlurile capitolelor sunt descriptive şi vă puteţi face o idee asupra poveştii). Pe urmă, în Ziarul Financiar (AICI) găsiţi un fragment din introducere şi capitolul 11...

 POEMA DESNUDA tronând la librăria Hyperion din Târgu-Mureş

Un comentariu:

  1. Inteleg problema alegerii fragmentelor, dar e oarecum suprinzatoare, dat fiind ca invitati cititorii in articolul anterior sa faca o astfel de selectie pana la urma, a unor fragmente, fie ele preferate.

    Nu caut niste fragmente ca sa inteleg toata poema din ele, nicidecum. Dar am pus clarificarea pe blog, ca era prea lunga de un singur comentariu.

    RăspundețiȘtergere

Cartea pe care nu sunt în stare să o nasc

Există o carte la care scriu de peste 6 ani. De fapt, în 2011, când am publicat prima mea carte ( "Poema desnuda" ), un ciot di...